Tgrt Haber

İstanbul sağanak yağışa teslim! Meteroloji'den sarı kodla yeni uyarı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
01 Ekim 2023 08:13 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 08:23

İstanbul'da gece başlayan yağmur sabah saatlerinde etkisini artırdı. Birçok vatandaş yağmura hazırlıksız yakalanırken Meteroloji'den "Megakent" için sarı kodla yeni bir uyarı geldi.

İstanbul​'da birkaç gündür etkisini sürdüren ve yer yer su baskınlarına neden olan yağış​, gece geç saatlerde şehrin bazı kesimlerinde tekrar başladı. Sağanak, sabah saatlerinde ise etkisini artırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü​ tarafından yapılan uyarıların ardından, beklenen yağmur gece saatlerinde başladı ve sabah saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışa döndü. Anadolu Yakası başta olmak üzere şiddetini artıran yağış aralıklarla devam ediyor.

İstanbul Valisi Davut Gül​, meteorolojik uyarılar doğrultusunda il genelinde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurmuştu.

SARI KODLA UYARI: SELE DİKKAT!

Bu gelişmeler yaşanırken Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden Megakent için sarı kodla yeni bir uyarı daha geldi.

Açıklamada, şehrin kuzey kesimlerinde başlayan sağanak kent genelinde aralıklı olarak etkisini sürdürdüğü hatırlatılarak vatandaşlardan sel baskını ve diğer olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yağışın bugün özellikle Ümraniye, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe ilçeleri başta olmak üzere etkili olacağı belirtildi.

İBB trafik uygulamasına göre kent geneli yoğunluk 08.00 itibarıyla yüzde 15 olarak ölçüldü.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...