Tgrt Haber

İstanbul sağanak yağışa teslim oldu! Kar yağacak mı sorusuna uzmanlar saat vererek cevap verdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
28 Mart 2023 06:37 - Güncelleme : 28 Mart 2023 07:37

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyarıda bulunduğu İstanbul’da beklenen yağmur gece saatlerinde başladı. Zaman zaman şiddetini artıran yağışlara gök gürültüsü de eşlik etti. Peki yağışlar ne kadar daha sürecek? Sağanak kara dönüşür mü? İşte merak edilen soruların cevabı ve detaylar…

Mart ayı oldukça yağışlı geçiyor. Kurak geçen Ocak ve Şubat ayının ardından Mart ile birlikte yağışlar başladı. Zaman zaman etkisini yitiren yağışlar kutuplardan gelen soğuk hava dalgası ile birlikte tekrar şiddetini artırdı. Meteoroloji​ Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinde uyarıda bulunduğu sağanak yağış​ İstanbul’da gece saatlerinde etkisini artırdı. Zaman zaman gök gürültüsünün de eşlik ettiği yağışlar sonrası bazı bölgelerde su birikintileri oluştu. Peki yağışlar kaç gün daha devam edecek? Sağanak yağış yerini kar​ yağışına bırakır mı? İşte uzmanların açıklamaları ve detaylar…

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1640304106966220801

İSTANBUL​'DA BU İLÇELERE DİKKAT!

İstanbul’da gece saatlerinde şiddetli yağmur etkili oldu. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte söz konusu yağışların devam edeceğini belirten uzmanlar daha çok Avrupa Yakası’nda görüleceğini belirtti.  Özellikle Esenyurt​, Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü ve Eyüp’te yağışların şiddetli olacağını ifade eden uzmanlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. Bodrum katında yaşayan vatandaşların olası su baskınlarına karşı tedbirli olunması yönünde çağrı yapan uzmanlar yağışların devam edeceğini hatırlattı.

SAĞANAK YAĞIŞ KARA DÖNÜŞÜR MÜ?

İstanbul’da etkili olan sağanak yağışların kara dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya ise uzmanlar Salı günü akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklıkların biraz daha düşeceğini belirterek İstanbul’un özellikle yüksek kesimlerinde ve denizden uzak bölgelerinde kar görme ihtimalinin olunduğunu ifade etti.  

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...