Tgrt Haber

İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce... Marmara'yı sağanak vurdu! Sokaklar 5 dakikada göle döndü

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
30 Eylül 2023 17:21 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 17:28

İstanbul başta olmak üzere, Marmara'da görülen sağanak yağış birçok ili olumsuz etkiledi. Sakarya, Kocaeli ve Düzce'de de şiddetli yağışlar sokakları adeta göle çevirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün peş peşe yaptığı uyarılar sonrası başta İstanbul​ olmak üzere birçok şehir şiddetli sağanak yağışın etkisi altına girdi. İstanbul'da 3 gündür devam eden yağışlar bugün saat 18.00'dan sonra etkisini artırması beklenirken Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden sel​ manzaraları geldi.

SAKARYA

Sakarya’da aniden bastıran ve kısa süren şiddetli yağış, Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde dakikalar içerisinde birçok caddeyi sular altında bıraktı. Adeta bardaktan boşalırcasına yağan yağmura dışarıda hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar sığınacak yer aradı. Bazı cadde ve sokaklar adeta göle dönerken, trafikte sürücüler de zor anlar yaşadı.

Sakarya'da şiddetli yağış

KOCAELİ

Kocaeli'de aniden bastıran yağmur​ sebebiyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yağış sebebiyle günlük yaşam olumsuz etkilenirken zaman zaman trafik yoğunluğu da oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, koşarak binaların altına sığındı. Zaman zaman da şimşeklerde çaktı. Yağış sebebiyle alışveriş mağazasında bulunan eşyalarda sular altında kaldı. Yağmura yakalan Kamer Karan, "Kocaeli'de beklenen yağmur geldi. Sel derecesinde yağmur var. Yağmura hazırlıksız yakalandık, ıslandık" dedi.

Kocaeli'de şiddetli yağış

VALİLİKTEN UYARI

Kocaeli Valiliği de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmeye göre, birkaç gündür bölgemizde etkili olan yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olmaya devam edecektir. Yarın akşam ilerleyen saatlere kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle e meydana gelebilecek ani sel, su baskını, sel, heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

DÜZCE

Düzce'de bir anda bastıran yağmur kısa sürede kenti etkisi altına aldı. Yaklaşık 5 dakika süren sağanak yağmur, cadde ve sokakları adeta göle çevirdi. Yağan yağmur sonrası ev ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar ve araç ile bisiklet ve motosiklet sürücüleri ise zor anlar yaşadı. Sanayi sitesinde sular işletmelerin ön kısmına kadar gelirken, sokaklar adeta göle döndü. Alt geçitler sular altında kalırken, ekipler suların çekilmesi için çalışma başlattı. Araç sürücüleri ise düşük hızda ilerledi.

İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce... Marmara'yı sağanak vurdu! Sokaklar 5 dakikada göle döndü

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...