Tgrt Haber

İstanbul seçiminde çarpıcı tablo: DEM ve İYİ Parti seçmeninin oyları hangi partiye kaydı?

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
14 Mart 2024 16:54 - Güncelleme : 14 Mart 2024 17:16
İstanbul seçiminde çarpıcı tablo: DEM ve İYİ Parti seçmeninin oyları hangi partiye kaydı?

'Alper Altun ile Bi Bakalım' canlı yayınına katılan Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin anket sonuçlarını değerlendirdi. Daşdemir, DEM ve İYİ Parti adaylarının seçim çalışması yapmadığını söyleyerek seçmenlerinin hangi partiye kaydığını açıkladı.

TGRT Haber Youtube kanalında yayınlanan 'Alper Altun ile Bi Bakalım' programının konuğu Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir oldu. 

 Daşdemir 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin anketlerde İstanbul​, Ankara​ ve İzmir'de hangi partinin avantajlı olduğunu değerlendirdi. Önemli noktalara değinen Daşdemir, DEM ve İYİ Parti adaylarının seçim çalışması yapmadığını söyleyerek taban seçmenin hangi partiye kaydığını açıkladı. 

"İYİ PARTİ SEÇMENİ İMAMOĞLU'NDAN YANA TAVIR ALDI"

Alper Altun'un seçimlerde DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş'ın seçim çalışması yapmadığını hatırlatması üzerine Daşdemir, İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu'nun da ortalarda olmadığını söyledi. 

Kavuncu'nun seçim çalışması yapmaması sonucunda İYİ Parti oylarının büyük çoğunluğunun CHP'ye kaydığını söyleyen Daşdemir sözlerine şöyle devam etti:

"İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu da çalışmıyor. Ben yıllardır 'seçimlerin kaderini milliyetçi seçmen belirliyor' diyorum. Yani orada DEM Partililer nereye işaret edilirse oraya oy veriyor ama MHP ve İYİ Parti ya da AK Parti seçmeni bu şekilde hareket etmiyor. Bu seçmenler kendilerine göre değerlendirmeler yapıyor.

İYİ Parti seçmeni geçmişte birlikte olduğu CHP'ye yönelmiş durumda. İYİ Parti adayı ortada olmadığı için seçmenin yüzde 80'i İmamoğlu'ndan yana bir tavır almış durumda" 

Kaynak: Tgrthaber.com
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...