Tgrt Haber

İstanbul'a sarı kodlu alarm! Kuvvetli yağış, sel, dolu, fırtına...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 15:11 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 15:26
İstanbul'a sarı kodlu alarm! Kuvvetli yağış, sel, dolu, fırtına...

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Özellikle 4 ilçeye dikkat çekilen mesajda, sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Son günlerde sıcaktan kavrulan İstanbul​, bugün yerini sağanak yağışa bırakıyor. Meteorolojiden ve İstanbul Valiliğindenson dakika kuvvetli yağış​ uyarısı geldi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün saat 16.00'ya kadar İstanbul Avrupa yakasında kuvvetli yağışın etkili olacağını duyurdu. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada da "Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece çevrelerinde sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor" denildi.

BU SAAT ARALIĞINA DİKKAT

İstanbul için ilk uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Uyarıda, "Önümüzdeki 4 saat içinde İstanbul Avrupa yakası, Tekirdağ'ın doğusu ve Kırklareli çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1673258117188952064

VALİLİK DE UYARDI

Bu uyarının ardından İstanbul Valiliği de açıklamada bulundu. Valiliğin açıklaması işe şu şekilde: "Önümüzdeki 4 saat içinde İstanbul Avrupa yakası (Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece), çevrelerinde sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1673273183137308676

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...