Tgrt Haber

İstanbul Valiliğinden Marmara'ya fırtına uyarısı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Ocak 2024 20:32 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 20:32
İstanbul Valiliğinden Marmara'ya fırtına uyarısı! 

İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde beklenen fırtına ilgili uyarıda bulundu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren bölgede kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esmesi beklenen rüzgarın hızı saatte 50-75 km olacağı tahmin ediliyor. 

İstanbul​ Valiliği, yarın öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtınaya karşı uyarıda bulundu. Valilik, olası fırtınanın yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Rüzgarların, özellikle deniz ulaşımını etkileyebileceği, ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi durumlara yol açabileceği belirtildi.

Vatandaşların ve ilgili kurumların fırtına​ öncesinde ve sırasında alması gereken önlemler konusunda bilgilendirildiği uyarıda, "Marmara’da rüzgarın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi. 

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1748380548970483808

METEROLOJİ UYARDI: KAR​ DA GELİYOR 

Meteoroloji̇ Genel Müdürlüğü'nün (MGM), 7 günlük tahmin raporuna göre hava sıcaklıkları hafta sonundan itibaren tüm yurtta 8 ila 10 derece düşecek.

Marmara ve Ege'de 1 il için turuncu, 10 il için sarı kodlu fırtına uyarısı yapıldı. 

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği, kentte sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yaptığı açıklamada, İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacağı belirtildi. 

Cumartesi öğle saatlerinden itibaren pazar sabah saatlerine kadar görülecek yağışların şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...