Tgrt Haber

Vali Ali Yerlikaya'dan İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Nisan 2023 17:22 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 17:45
Vali Ali Yerlikaya'dan İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı

Son dakika haberi: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bu gece saatlerinden itibaren başlayacak olan yağışların Perşembe gecesine kadar süreceğini söyleyen Yerlikaya, "Lütfen tedbirli olalım" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak​ ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, İstanbul​, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu​ yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kısa süreli kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış​ bekleniyor. Lütfen tedbirli olalım"

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1651224198012977152

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...