Tgrt Haber

İstanbul ve Ankara'da Gazze protestosu! Konsolosluk önünde büyük tepki

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Ekim 2023 01:30 - Güncelleme : 28 Ekim 2023 01:39

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği hava saldırılarının en büyüğünü bugün gerçekleştirdi. Kısa sürede havadan ve denizden Gazze Şeridi'ni bombalayan İsrail'e tepkiler ise yükselmeye başladı. İstanbul ve Ankara'da konsolosluklar önünde toplanan vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar attı. Diyarbakır'da ise Starbucks şubesine saldırı düzenlendi. 

İsrail'in Gazze Şeridi​'nde 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü kanlı bombardıman binlerce Filistinliyi hayattan koparırken en büyük saldırılardan birini ise dün gece (27 Ekim) gerçekleştirdi. 

Yaklaşık iki haftadır kara harekatı için tanklarını ve askerlerini hazır bekleten İsrail, bu gece itibarıyla kara operasyonlarını genişletiyor. İsrail kuvvetleri Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen hava saldırılarının en şiddetlisine dün gece başladı. 

TÜRKİYE​ AYAĞA KALKTI 

Saldırlarda siviller hedef alınırken Türkiye'nin farklı noktalarında protesto​ sesleri yükseldi. İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'ye saldırıları İsrail'in İstanbul Konsolosluğu önünde protesto edildi. Yüzlerce vatandaş konsolosluk önünde İsrail aleyhinde sloganlar atıldı. 

İstanbul ve Ankara'da Gazze protestosu! Konsolosluk önünde büyük tepki

HAVAİ FİŞEKLİ GÖSTERİ

TBMM Çankaya kapısının önünde, İsrail'in kanlı saldırıları lanetlendi. Gece saatlerine doğru artan kalabalık sloganlar atarken havai fişekli gösteri düzenlendi.

İstanbul ve Ankara'da Gazze protestosu! Konsolosluk önünde büyük tepki

DİYARBAKIR'DA STARBUCKS ŞUBESİNE SALDIRI

Diyarbakır’da bir grup, ABD'li kahve zinciri Starbucks'a taşlı sopalı saldırı düzenledi. Ceylan AVM’deki şubesi önünde toplanan küçük bir grup elindeki taş ve sopalarla mekanın camlarını indirdi. Grup daha sonra, "Kahrolsun İsrail" attı ve dağıldı. 

GAZZE'DE DÜN NELER YAŞANDI? TIKLAYINIZ

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...