Tgrt Haber

İstanbul ve Tunceli'de DHKP/C operasyonu: 12 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Aralık 2023 09:41 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 11:59

Son dakika haberi: İstanbul ve Tunceli’de terör örgütü DHKP/C’ye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında daha önce düzenlenen bazı terör eylemlerinde adı geçen şüphelilerin de olduğu 12 kişi yakalandı. Şüphelilerden bazılarının savcıya ve karakola saldırının failleri olduğu öğrenildi.

İstanbul​ ve Tunceli​'de terör örgütü DHKP/C​'ye yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, bu kapsamda 17 şüphelinin terör örgütü DHKP/C ile bağlantısı bulunduğunu tespit etti. Zanlıların adres ve kimlik bilgilerini belirleyen polis, İstanbul ve Tunceli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerdeki aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü. 

Adreslerinde bulunamayan 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

SAVCIYA VE KARAKOLA SİLAHLI SALDIRININ FAİLLERİ

Gözaltına alınan örgüt üyelerinden bazılarının öldürme ve yaralama olaylarına karıştıkları, 2014’te Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan'ın içerisinde bulunduğu araca yönelik silahlı saldırı olayının keşif ve gözetlemesini yapanlar ile Gazi Karakoluna silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...