Tgrt Haber

İstanbul yeni metro hattına kavuşuyor! Saatte 80 km hız yapacak metronun açılışına günler kaldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
30 Mart 2023 11:52 - Güncelleme : 30 Mart 2023 11:58

Son dakika haberi: İstanbul’da ulaşım altyapısına bir yeni metro hattı daha ekleniyor. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattının açılışı yakında gerçekleşecek. 

İstanbul’da bir yeni metro​ hattı daha vatandaşın hizmetine sunuluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir​ Metro Hattı için geri sayım başladı. 6.2 kilometre uzunlukta olan söz konusu metro hattının 4 istasyonu bulunuyor ve saatte 80 km/s hz yapacağı belirtildi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: GÜN SAYIYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışı için gün sayıyoruz" dedi.

https://twitter.com/akaraismailoglu/status/1641347487964299265

İSTANBUL​ HAVALİMANI METROSU DA AÇILMIŞTI

(M11) Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metrosu, Kağıthane - İstanbul Havalimanı arasındaki 7 durak ile 22 Ocak 2023 tarihinde hizmet vermeye başladı. İstanbul Havalimanı’na, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı entegrasyonu sayesinde, tüm raylı sistemle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...