Tgrt Haber

İstanbul'a 2 yeni metro daha... Tarih verildi, kurdele kesiliyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Şubat 2024 09:12 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 09:20
İstanbul'a 2 yeni metro daha... Tarih verildi, kurdele kesiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir etkinlikte  2 yeni metronun daha İstanbul'a kazandırılacağını söyledi. İmamoğlu, metroların mart ayında kurdelesinin kesileceğini ve hizmete başlayacağını duyurdu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu​, kentteki ulaşım​ ağını genişletme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında yeni bir açıklamada bulundu. Mart ayında İstanbul'un iki farklı noktasında, biri Anadolu diğeri Avrupa Yakası'nda olmak üzere iki yeni metro​ hattının hizmete açılacağını açıkladı. 

İBB Başkanı'nın yaptığı açıklamaya göre, Avrupa Yakası'nda hizmete girecek olan Ataköy-İkitelli metro hattı, önemli konut ve iş merkezlerini birbirine bağlayarak, bölgedeki ulaşım yoğunluğunu önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

5 İLÇEDEN GEÇECEK 

Metro beş ilçeden geçecek, 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak.

Şehrin Kuzey - Güney aksını tarayacak olan Ataköy - İkitelli Metro Hattının Basın Ekspres yolu üzerindeki Merkezi İş Alanlarına hizmet etmesi planlandı.

 İstanbul'a 2 yeni metro daha... Tarih verildi, kurdele kesiliyor - 1. Resim

Söz konusu raylı sistem hattı Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir olmak üzere 5 ayrı ilçeyi raylı sistem ile bağlayacak. 

ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE METRO HATTI! 

Anadolu Yakası'nda açılacak olan Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra hattı ise, şehrin doğu bölgesindeki ulaşım ihtiyaçlarına cevap vererek, bölge sakinlerinin şehir içi ulaşımını kolaylaştıracak. 

İstanbul'a 2 yeni metro daha... Tarih verildi, kurdele kesiliyor - 2. Resim

İmamoğlu hatların Mart ayında açılacağını belirtirken şunları söyledi: 

"Martta iki metro daha açacağız. Biri Anadolu, diğeri Avrupa Yakası'nda. Avrupa Yakası'ndaki Ataköy-İkitelli hattı; Anadolu Yakası'ndaki Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra hattı. Toplamda 65 kilometre metroyu bu 5 yılda bitirmiş olacağız." 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...