Tgrt Haber

İstanbul'a bir metro daha! İmamoğlu tarih vererek duyurdu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 19:50 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 20:07

İstanbul'un 5 ilçesinden geçecek olan Ataköy-İkitelli metro hattında sona gelindi. Olimpiyat ile Bahariye arasındaki 5 duraklık mesafe geçtiğimiz yıllarda hizmete girerken Ataköy'e kadar uzanan hattın geri kalan kısmı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarih verdi. 

Beş ilçeden geçecek (Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir), 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro​ hattının açılacağı tarih belli oldu. 

İstanbul​ Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu​, sosyal medya hesabından Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024'te hizmete gireceğini duyurdu. 

TEST SÜRÜŞÜ BAŞLADI 

İmamoğlu paylaştığı videoda hatta test sürüşünün başladığının müjdesini verdi. 

Twitter hesabından paylaşım yapan İBB Başkanı, "Ataköy-İkitelli Metrosu’nun da yapımını tamamladık. Bahariye-Ataköy arası test sürüşleri başladı. Mart 2024’te açıyoruz" notunu düştü. 

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1729536020956225772

Şehrin Kuzey - Güney aksını tarayacak olan Ataköy - İkitelli Metro Hattının Basın Ekspres yolu üzerindeki Merkezi İş Alanlarına hizmet etmesi planlandı. 

Söz konusu raylı sistem hattı Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir olmak üzere 5 ayrı ilçeyi raylı sistem ile bağlayacak. 

Ataköy-İkitelli metro hattını güzergahı

Metro hattının açılmasıyla hattı kullanan İstabullular Ataköy’den İkitelli’ye 19 dakikada ulaşacaklar. Mevcut koşullarda özel araçla bu yolculuk yaklaşık 50 dakika sürmektedir.

Projenin yoğun trafik sıkışıklığını, hava ve gürültü kirliliği ile karbon emisyonlarını büyük ölçüde azaltması ve hattı kullanması öngörülen günlük 500.000 yolcu için daha emniyetli ve konforlu ulaşım imkanı sunması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gül28 Kasım 2023 21:11

Neresi küfür neresi şey benim yorumum niye görünmüyor yayınlamıyorsunuz �şinize gelmiyor açtığımı sattılar zaten doğru düzgün çalışmıyor ya neresi küfür neresi hakaret Bunun Neresinde yanlış var

Gül28 Kasım 2023 21:09

Neyin sözünü veriyor ya daha açtığı hatlar bile doğru düzgün çalışmaz ki bu milleti kandırırken ulaştığı hatlar düzgün çalışsın da millet başka bir şey istemez oy muyum de bozulan metrolar Haftada bir erteleme hatlar yeter yeter millet bunlara güvenip de Yola çıkıyor yarı yolda kalıyorsun be

Sonraki Haber Yükleniyor...