Tgrt Haber

İstanbul'da hava buz kesecek: Kar yağışı için tarih verildi

05 Aralık 2022 13:59 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 14:30

Havaların git gide soğuduğu yurdun Doğu bölgeleri beyaza bürünürken megakent İstanbul'a mevsimin ilk karının ne zaman düşeceği merak konusu oldu. Hafta ortasına doğru yağışların yeniden geleceği değerlendirilen İstanbul için ay ortasına kadar ise kar yağma olasılığının düşük olduğu ifade edildi.

Aralık ayına girilmesiyle birlikte soğuk havalar etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yayımladığı son hava durumu​ raporunda ise birçok ile sağanak ve kar​ uyrısında bulunuldu.

İstanbul'da hava buz kesecek: Kar yağışı için tarih verildi

İSTANBUL​'DA HAVA SICAKLIĞI

Raporda, geçtiğimiz hafta yağmur yağan Trakya ve İstanbul'da hafta başından itibaren yağışlı havanın ortadan kalkacağı ve hafta ortasıyla birlikte yeniden yağışların görülebileceği tahmin ediliyor. İstanbul'da hafta sıcaklığının gündüz 15 gece 8 derecelerde olması bekleniyor.

AY ORTASINA KADAR KAR YOK

İstanbul'da hava sıcaklıklarının bu seviyelerde devam edeceğini kaydeden Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, aralık ayının 20'sine kadar kar yağışı olasılığının bulunmadığını söyledi. Tek, megakentte daha çok kuru soğuğun görüleceğini belirterek "Uzun soluklu kar yağışı beklememek gerekiyor. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz. Ayın 20'sinden sonra soğuk hava​ gelecek" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...