Tgrt Haber

İstanbul'da baraj suyuna kimyasal madde karıştı! Bakanlık devrede

05 Nisan 2023 14:34 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 16:14

İstanbul'a içme suyu sağlayan Sazlıbosna Barajı'na kimyasal atık döküldüğü ihbarı üzerine harekete geçen Çevre Bakanlığı'na ekipleri, gölden numune aldı. Su kenarına dökülen atığın dip külü, cüruf ve kazan tozu olduğu sanılıyor

İstanbul​'un Avrnavutköy ilçesi sınırlarından bulunan Sazlıbosna Barajı'nda kimyasal madde​ paniği yaşanıyor. Kentin içme suyu ihtiyaını karşılayan baraın göl havzasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce dip külü, cüruf ve kazan tozu olduğu değerlendirilen insan sağlığını riske atılacak maddeler döküldü.

İhbar üzerine devreye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı girdi. Bakanlığa bağlı Çevre Denetimi Daire Başkanlığı ekipleri bölgeye gelerek baraj gölünden incelenmek üzere numune aldı. Konuya ilişkin bilgi veren Daire Başkanı  Barış Ecevit Akgün, baraj gölü çevresine dökülen atıkların, ısıl işlemden kaynaklanan dip külü, cüruf ve kazan tozu olduğunun değerlendirildiğini söyledi.

İstanbul'da baraj suyuna kimyasal madde karıştı! Bakanlık devrede

36 MİLYON 600 BİN LİRAYA KADAR CEZASI VAR

Aygün. atıkları dökenlerin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldığını, bu kapsamda bölgedeki MOBESE kayıtları ve uydu görüntülerinin incelendiğini ifade etti. Tespit edilecek kişilere, analiz sonuçlarıyla belirlenecek atığın muhteviyatına göre idari para cezası uygulanacağını belirten Aygün, bu ceza miktarının ise analiz sonuçlarına göre 2 milyon 458 bin lira ile 36 milyon 600 bin lira arasında olacağını söyledi.  Aygün, şahıslar hakkında ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun 'çevreyi kasten kirletmek' başlıklı 181. maddesi kapsamında adli süreç başlatılması için suç duyurusunda bulunulacağını da sözlerine ekledi

İBB EKİPLERİ DE GELDİ

Bu arada, alanda inceleme yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İSKİ ekipleri de Sazlıbosna Barajı'ndan su örneği aldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...