Tgrt Haber

İstanbul’da bir dükkana baskın: Fildişi, antilop, mamut ve geyik boynuzları ele geçirildi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Aralık 2023 11:34 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 12:34

İstanbul’da Küçükçekmece düzenlenen bir kaçakçılık operasyonunda, fildişi, antilop, mamut ve geyik boynuzlarının da aralarında olduğu 52 parça boynuz ele geçirilirken 1 şüpheli ise gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık​ Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece’de bir iş yerine 15 Aralık’ta operasyon düzenlendi.
Operasyonda ekipler tarafından nesli tehlike altındaki türlere ait 2 çift bütün halde, 1 çift küçük parçalar halinde 6 bin 162 kilogram dağ keçisi boynuzu ve parçaları, 7 antilop boynuzu, 1 kızıl geyik boynuz parçası, 23 fildişi obje ile 3 bin 260 kilogram fildişi parçaları, balina​ dişleri, 14 bufalo boynuzundan oluşan çeşitli boy ve ebatlarda toplamda 52 boynuz parçası ele geçirildi.

İstanbul’da bir dükkana baskın: Fildişi, antilop, mamut ve geyik boynuzları ele geçirildi

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İşyeri yetkilisi bir şüpheli ise gözaltına alındı. Yakalanan şüpheli hakkında "5607 sayılı kaçakçılık kanununa muhalefet" ve ''CITES sözleşmesine aykırılık'' suçlarından başlatılan işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan, ele geçen dişler ve objeler İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sergilendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...