Tgrt Haber

İstanbul’da DEAŞ'a eş zamanlı operasyon: 8 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Şubat 2023 10:50 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 11:44
İstanbul’da DEAŞ'a eş zamanlı operasyon: 8 gözaltı

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik 7 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgütle bağlantısı olduğu belirlenen 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Terör örgütü DEAŞ​'ın İstanbul​'daki hücrelerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda şüpheli​ yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, kentte DEAŞ’la bağlantılı unsurların varlık gösterdiğine dair istihbarat aldı. Polis, söz konusu şüphelileri yakın takibe alarak adım adım izledi.

7 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalarda, İstanbul genelinde 7 ilçede 14 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda, örgütle iltisaklı oldukları ileri sürülen 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Yakalandıktan sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine getirilen zanlılarla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor. Zanlılar, terör örgütü adına faaliyet yürütmekle suçlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...