Tgrt Haber

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: Kasadan deste deste dolar çıktı! Gözaltılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı / İhlas Haber Ajansı
05 Eylül 2023 12:17 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 14:55

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'ın finans kaynağına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 şüphelinin gözaltına alındığını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çok sayıda dijital materyal ve deste deste Amerikan doları ele geçirildiğini belirtti.

İstanbul​'da terör örgütü DEAŞ​'a yönelik kamsamlı bir operasyon​ gerçekleştirildi. 5 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonla çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, örgütün finans kaynağına da darbe vuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, İstanbul'da DEAŞ terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik operasyonlarda 5 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yana Bakan Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, terör örgütlerinin finansman faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yapıldığını belirtti.

Yerlikaya, çalışma kapsamında, DEAŞ terör örgütü ile iltisaklı şüpheliler ile örgüt adına illegal yayın yapan kitabevlerine, örgüte üye olma suçundan tutuklu ve hükümlü bulunan kişilere finans sağladığı değerlendirilen 6 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendiği bilgisini verdi.

73 BİN ABD DOLARI!

Operasyonların 5 ilçede yapıldığını belirten Yerlikaya, "Operasyonda 5 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalananlara ait çok sayıda dijital materyal ile 73 bin Amerikan dolarına el konuldu. Operasyonu düzenleyen polislerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1698980769761267918

Kaynak: Anadolu Ajansı / İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...