Tgrt Haber

İstanbul'da DEAŞ ve El Kaide'ye operasyon: 15 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Nisan 2023 09:41 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 10:48
İstanbul'da DEAŞ ve El Kaide'ye operasyon: 15 gözaltı

Son dakika haberi: İstanbul'da terör örgütleri DEAŞ ve El Kaide'ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında birçok adrese baskın düzenlendi. Operasyonlar sonucu 15 yabancı uyruklu şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul polisi kanlı eylemleriyle ses getirmeyi amaçlayan terör örgütleri El Kaide​ ve DEAŞ'a göz açtırmıyor. Eş zamanlı baskınlarda çok sayıda şüpheli​ gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yeni bir çalışma yürüttü.

ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN VE DİJİTAL MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Söz konusu terör örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah saatlerinde İstanbul’un 8 ayrı ilçesinde 12 farklı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, tamamı yabancı uyruklu 15 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Özel harekat timlerinin de katıldığı baskınlarda, bu kişilere ait çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GAZİANTEP'TE DE 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Öte yandan Gaziantep'te de terör örgütlerine yönelik operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele Şube ekiplerince DEAŞ, PKK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, şahıslardan 2’sinin soruşturması devam ederken, 1 şüpheli ise serbest bırakıldı. 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...