Tgrt Haber

İstanbul'da deniz 20 metre çekildi, görenler şaşkınlığını gizleyemedi: Hiç bu kadar olmamıştı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2023 17:41 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 17:57

İstanbul Avcılar'da sahil kıyısında denizin ortalama 20 metre çekildiğini görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Bölgede yaşayanlar daha öncesinde küçük çaplı çekilmelerin olduğunu söylese de yıllardır böylesi büyük bir deniz çekilmesine ilk kez şahit olduklarını söyledi.

 

"HİÇ BU KADAR ÇEKİLMEMİŞTİ"

Yıllardır bu sahilde yürüyüş yaptığını ve ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştığını dile getiren Ali Hatipoğlu; “burası avcılar sahili. Burada deniz çekilmiş. Yazın deniz suyu şu bölgeye kadar oluyor. Yaza göre şu anda en 20-25 metre çekilme var. Orada gözüken beton set, yaz aylarında su içinde oluyor. Yazın burada ufak plaj gibi bir alan oluşuyor. Şu anda ise bayağı bir çekilme var. Biz yeni geldik. Her gün biz burada yürüyüş yapıyoruz. Hiç bu kadar çekilmiyordu. İlk defa bu kadar çekildiğini gördüm. Bu sene çok fazla çekildi. Nedeni nedir bilemem ama, akıntı ile alakalı olabilir” dedi.

İstanbul'da deniz 20 metre çekildi, görenler şaşkınlığını gizleyemedi: Hiç bu kadar olmamıştı

"DEPREMDEN DOLAYI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Deniz çekilmesinin meydana gelen deprem​ felaketinden oluşmuş olabileceğini dile getiren İlhan Demir ise; “Dolaşıyoruz ve denizin haline bakıyoruz ne kadar çekilmiş diye. İnanılmaz bir şekilde çekilmiş. Normalde ıslak alana kadar deniz vardı ve kayalıkların olduğu yer komple suyun altındaydı. Şu anda ise orada insanlar yürüyor. 20 yıldır buradayım ilk defa böyle bir şey görüyorum burada. Kimse bir şey söylemiyor ama depremden dolayı olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...