Tgrt Haber

İstanbul'da ekmeğe zam bilmecesi! Valilik sosyal medyadaki iddiaları yalanladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
08 Temmuz 2023 13:00 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 13:32
İstanbul'da ekmeğe zam bilmecesi! Valilik sosyal medyadaki iddiaları yalanladı

İstanbul'da ekmeğe zam geldi haberleri sonrası Valilik harekete geçti. Ekmeğin gramajı düşürülerek, fiyatı 8 liraya çıkarıldığına dair ortaya atılan iddiaları resmi sitesinden yalanladı.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı​ vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Haziran ayında asgari ücrete ara zam yapılmasına rağmen, peş peşe gelen zamlar, cepleri yine boşalttı. Yükselen fiyatlar ve vergi artışları sonrası sosyal medyadan 'İstanbul'da ekmeğe ve simide zam geldi' haberleri yayıldı. Valilik ise söz konusu haberleri yalanladı.

'YENİ BİR DÜZENLEME YOK'

İstanbul​ Valiliği'nden yapılan açıklamada,

"İlimizde ekmek fiyatlarının zamlandığına dair basın ve sosyal medyada haberler yeralmıştır. İstanbul'da ekmek fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmamıştır. Halen 200 gr ekmek 5 TL'den satılmaktadır." denildi.

İstanbul Valiliği'nden ekmek fiyatı açıklaması

EKMEĞE ZAM İDDİALARI

Sosyal medyadan İstanbul'da 240 gram olan ekmek 230 grama düşürüldüğü ve fiyatının ise 8 liraya yükseltildiği iddia edilmişti.

SİMİT VE POĞAÇAYA DA ZAM GELDİ

İstanbul'da ekmeğin yanında simit ve poğaçaya da zam gelerek 10 liraya yükseldiği haberleri yayıldı. Açmanın fiyatı ise 12 lira oldu. Valilikten simit, poğaça ve açmaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul'da ekmeğe zam bilmecesi! Valilik sosyal medyadaki iddiaları yalanladı

FIRINCILAR TALEP ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Un ve Unlu Mamuller Komitesi eski Başkanı Hasan Demir, 240 gramlık ekmeğin 230 grama düşürülerek fiyatının 8 TL olmasını, 200 gramlık ekmeğin ise 7 liraya yükseltilmesini beklediklerini söylemişti.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...