Tgrt Haber

İstanbul'da ev sahibi zulmü: Kiracını çıkarmak için yapmadığını bırakmadı! 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
25 Ocak 2023 08:30 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 09:24
İstanbul'da ev sahibi zulmü: Kiracını çıkarmak için yapmadığını bırakmadı! 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor

İstanbul’da ev sahibi, iki yıllık kiracısını evden çıkarmak için yapmadığını bırakmayan ev sahibi kiracının balkonuna kıl ve çöp attı, ölümle tehdit etti.  Kiracıları eve kilitleyerek anahtara el koyan 3 kişi hakkında 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ev sahiplerinin kiracılara yapmış olduğu tehdit​ dolu skandal eylemlerine bir yenisi eklendi. İstanbul​ Sarıyer’de meydana gelen olayda bir çocuk sahibi Ömer Hanefi A. ve Dilek A. 2021 Ekim’den Nebahat T.'nin evini kiraladı. Bir süre sonra ev sahibi​ Nebahat T. alt katlarında oturan ailenin balkonuna kıl ve çöp atmaya, saksıları devirmeye başladı. Çamaşırlarının kirlendiğini söyleyen aile, daireyi boşaltma uyarısıyla karşılaştı.

TEHDİT VE HAKARETE MARUZ KALDI

Başka ev bulmak için 2 ay süre isteyen aileye ev sahibi noterden ihtar gönderip derhal boşaltma talep etti. Ev arayışındaki aile bir gün apartmana gireceği sırada ev sahibi Nebahat T. ve Sena E.'nin tehdit ve hakaretine maruz kaldı.

İstanbul'da ev sahibi zulmü: Kiracını çıkarmak için yapmadığını bırakmadı! 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor

14 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Ev sahipleri aileyi daireye almamakta direnince kavga çıktı. Kavga sırasında aile eve girmeyi başardı ancak anahtarı kapıda unuttu. Ev sahipleri anahtarı alarak kapıyı kilitledi. Evde mahsur kalan aile, polis yardımıyla evden çıkarken uğradığı hakaret​ ve tehditler sonrası şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında haklarında "mala zarar verme", "birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "gece vakti mala zarar verme" ve "hakaret" suçlarından 14 yıla kadar hapsi istenen ev sahipleri Lütfiye Y., Nebahat T. ve Sena E. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...