Tgrt Haber

FETÖ'nün güncel yapılanmasına operasyon: 10 kişi yakalandı

03 May 2023 09:13 - Güncelleme : 03 May 2023 09:29

FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün gizli haberleşme programı ‘Signal’ üzerinden iletişim kuran 14 şüphelinin 10’u, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Örgüt üyeleri ile birlikte 9 bin 417 dolar, 152 bin TL ve yaklaşık 95 bin lira değerinde altın ele geçirildi.

İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel yapılanmasına yönelik bu sabah operasyon​ düzenlendi.

Eş zamalı düzenlenen baskında, KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile meslekten ihraç edilmiş 2 öğretmenin de aralarında bulunduğu 14 şüphelinin yakalanmasının hedeflendiği öğrenildi. Saat 05.00'de başlayan, özel hareket polisinin de katıldığı baskında 10 şüpheli​ yakalandı. Adreslerde yapılan aramada, suç unsuru olabileceği belirtilen çok sayıda dijital materyal ile 9 bin 417 dolar, 152 bin lira , yaklaşık 95.000 lira değerinde altın bulundu.

GAZİOSMANPAŞA​ YAPILANMASI

Operasyonun, FETÖ'nün Gaziosmanpaşa ilçesi güncel yapılanmasına yönelik olduğu öğrenildi. Şüphelilerin, “Örgüt içerisinde güncel olarak eylem ve faaliyet yürüttükleri, örgütün gizli haberleşme yöntemi olan ‘Signal Programı' üzerinden örgüt mensubu kişilerle iletişime geçtikleri” belirtildi.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...