Tgrt Haber

İstanbul'da işsizlere ulaşım ücretsiz oldu! Ekrem İmamoğlu'ndan 'İş Arayan İstanbulkart'a onay

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
11 Temmuz 2024 21:22 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 23:53
İstanbul'da işsizlere ulaşım ücretsiz oldu! Ekrem İmamoğlu'ndan 'İş Arayan İstanbulkart'a onay

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu iş arayanlara İstanbul'da ulaşımın artık ücretsiz olduğunu duyurdu. İşsiz vatandaşlar için İstanbulkart ile ücretsiz seyahat süresi ve kullanım hakkı belirlendi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından bu gelişmeyi "İş arayan vatandaşlarımıza ulaşım ücretsiz oldu. İş ararken zorluk çekmesinler 3 ay süreyle günde 4 kullanım hakkı sağlanacak" diyerek duyurdu.
 
Bölgesel İstihdam Ofislerine başvurarak gereken şartları sağlayanlar İstanbulkart​ Mobil Uygulamasını kullanarak ücretsiz ulaşımdan faydalanabilecek.
 
bölgesel istihdam ofisi

TOPLAMDA 96 GEÇİŞ SINIRI

Mecliste kabul edilen teklifte şu ifadeler yer alıyor:

“BİO’lara iş görüşmesine gelen, ücretsiz İstanbulkart’a sahip olmayan, herhangi bir işte çalışmadığını SGK e-devlet kaydıyla belgeleyenlere; yılda bir defaya mahsus olmak üzere, İstanbulkart Mobil Uygulaması üzerinden QR özelliğini de kullanılabilecek, her görüşmede 1 aylık en fazla 3 ay süreyle aylık 32, toplamda 96 geçişlik (günde 4 geçişle sınırlı olmak üzere) ücretsiz toplu ulaşım geçiş imkanı sağlanması. Uygulamanın Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü kontrolünde yürütülmesi, BELBİM AŞ tarafından BİO sistem altyapısı ile web servis entegrasyonu sağlanarak her ay hazırlanacak raporla (geçiş bedelleri otoritelere kullanılan kontör başına İstanbul genelinde her ay dinamik olarak hesaplanan öğrenci abonman kat sayısı üzerinden hesaplanacaktır) Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ödenmesi teklif edilmektedir.”

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...