Tgrt Haber

İstanbul 'Aybar Kar Fırtınası'na teslim: Giriş-çıkış yasağı sona erdi

11 Mart 2022 07:50 - Güncelleme : 11 Mart 2022 11:45

İstanbul'da kar alarmının ikinci gününde hayat durma noktasına geldi. Sabaha karşı etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni günde kara karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. İstanbul'a girişi durdurulan tır ve kamyonların kente girişine, kent içindekilerin ise trafiğe çıkışına kontrollü olarak izin verilmeye başlandı. AVM'lerin çalışma saatleri değişti. THY, kar muhalefeti nedeniyle 11-12 Mart tarihlerin bazı uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Otobüslerin otogarlardan çıkış yasağı sona ererken seferler kontrollü olarak yapılma başlandı.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da kuvvetli kar yağışı başladı. Gece saatlerinde başlayan kar, sabaha kadar aralıksız sürdü. Megakent yeni güne beyaz örtü görüntüsüyle uyandı. İstanbul'da kar yağışı birçok noktada etkisini gösterirken gece başlayan kar yağışı sabahta devam etti. Araçları ile yola çıkan sürücüler yolda zor anlar yaşadı. Birçok noktada da sürücülerin araçlarına zincir taktığı görüldü. İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarının her noktası karla kaplandı. Sabah işe gitmek için yola koyulan vatandaşlar yolda yürümekte zorluk çekti.

UÇUŞLARA KAR ENGELİ

Türk Hava Yolları (THY), 11-12 Mart tarihlerinde beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

THY'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Seferi iptal olan yolcularımız uçuş saatine kadar web sitemiz, mobil uygulamamız, +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimiz ve bileti satın olmuş oldukları acente üzerinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabilirler.

Uçuş saati geçen yolcularımız değişiklik veya iade işlemleri için +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimizle iletişime geçebilirler. 11 - 12 Mart itibarıyla beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı seferlere biletli olan yolcularımıza özel haklar tanınmıştır.''

AVM'LER KAR YAĞIŞI AYARI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı dolayısıyla alışveriş merkezlerinin 12:00'de müşteri kabulüne başlayıp 19:00'da kapatılmasına karar verildi

TIR VE KAMYON GİRİŞLERİNE KONTROLLÜ İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ikinci bir duyuruya kadar Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden tır ve kamyonların kente girişinin durdurulduğunu duyurmuştu. Vali Yerlikaya yaptığı yeni duyuruda tır ve kamyonların İstanbul'a kontrollü girişine izil verilmeye başlandığını bildirdi. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1502183632190025728

İstanbul'daki tır ve kamyonların trafiğe çıkması yasaklanmıştı. Yasağın sona erdiğini duyuran Vali Yerlikaya, tır ve kamyonların kontrollü olarak trafiğe çıkışlarına izin verilmeye başlandığını duyurdu. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1502197302982856706

OTOGARLARDAN ÇIKIŞ YASAĞI SONA ERDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kuvvetli kar yağışına karşı ikinci bir duyuruyuya kadar, İstanbul'da bulunan Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarından otobüs çıkışlarının durdurulduğunu duyurmuştu. Vali Yerlikaya, şehirlerarası otobüslerin otogarlardan çıkış yasağının sona erdiğini, otobüslerin çıkışlarına kontrollü olarak izin verildiğini açıkladı. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1502196506799005703

'TRAFİĞE ÇIKMAYIN' UYARISI

Vali Yerlikaya, kar yağışının etkili olduğu kentte vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1502141520039845888

İstanbul'daki kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi. Küçükçekmece E-5 Topkapı istikametinde trafik durma noktasına geldi. Trafik yoğunluğu drone ile havadan görüntülendi.

İstanbul 'Aybar Kar Fırtınası'na teslim: Giriş-çıkış yasağı sona erdi

Kar yağışı nedeniyle araçların seyir halinde iken gitmekte zorlandığı görüldü. Araçları ile yola çıkan vatandaşların yokuşlarda zorluk çektiği görüldü. Birçok noktada da sürücülerin araçlarına zincir taktığı görüldü.

Sabah saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışının gün içinde daha da etkili olacağı öğrenildi.

“HAYAT FELÇ”

İşe gitmekte zorlanan bir kadın da, "Vallahi işe gitmek istiyorum ama bir türlü gidemiyorum Yenibosna’da çalışıyorum. Hayat felç her yer boş taksi durağını arıyorum duraktaki kimse, abla bu saatte ben size taksi gönderemem en fazla iki saat sonra gönderirim, diyor. Yenibosna’ya nasıl gideceğim bilmiyorum. Servis şoförünü arıyorum gelemiyorum diyor. İş yeri aradı gel diyor. Bilmiyorum nasıl yapacağız" dedi.

TAKSİM MEYDANI’NDA KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Tipi nedeniyle TEM Otoyolunda seyir eden araçlar sorun yaşarken Taksim Meydanında da kartpostallık görüntüler oluştu.

İstanbul 'Aybar Kar Fırtınası'na teslim: Giriş-çıkış yasağı sona erdi

Megakent’te etkili olan kar yağışı gece saatlerinde de etkisini D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunun belirli kesimlerinde etkili oldu. Zaman zaman tipinin etkili olduğu noktalarda görüş mesafesi düşerken seyir halindeki araçların da hızını yavaşlattığı kameralara yansıdı. Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarında da Okmeydanı istikametine seyir eden araçların kar yağışı nedeniyle zorlandığı görüldü. Kar yağışının sabah erken saatlerde başlayıp gün içerisinde de şiddetini arttıracağı öğrenildi.

İstanbul 'Aybar Kar Fırtınası'na teslim: Giriş-çıkış yasağı sona erdi

ANADOLU YAKASI’NDA KAR

İstanbul Anadolu yakasında sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. İstanbul Anadolu Yakasında sabah saatlerinde birçok bölgede kar yağışı etkisini gösterdi.

İstanbul Anadolu Yakasında gece saatlerinde birçok bölgede kar yağışı etkili oldu. Anadolu Yakası’nın birçok yerinde kar yağışı etkisini artırarak devam etti. İlçelerde lapa lapa yağan kar, ortalığı beyaza bürüdü. İstanbul'da Perşembe gününden itibaren etkisini gösteren kar yağışı hava sıcaklığının düşmesiyle gece saatlerinde etkisini arttırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yapılan uyarıda, karın etkisini arttırdığı ve önümüzdeki günlerde, karın sağanak şekilde yağmasına karşı vatandaşlara tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunmuştu. Anadolu Yakasında lapa lapa yağan karın etkisiyle sokaklar beyaza büründü.

İstanbul 'Aybar Kar Fırtınası'na teslim: Giriş-çıkış yasağı sona erdi

İstanbul 'Aybar Kar Fırtınası'na teslim: Giriş-çıkış yasağı sona erdi

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...