Tgrt Haber

İstanbul'da meydana gelen elektrik fırtınası tedirgin etti! Meteoroloji ve valilikten peş peşe uyarılar geldi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2023 09:36 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 10:14

İstanbul'da gece saatlerinde elektrik fırtınası meydana geldi. Yağış öncesi kuru havalarda görülen elektrik fırtınası bazı vatandaşları korkuturken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nden art arda dikkat çeken uyarılar geldi.

İstanbul​'da bunaltıcı sıcak havalar devam ederken yağış​ uyarısı yapıldı. Beklenen gök gürültülü sağanak yağış öncesi gece saatlerinde boğaz kesimi ile kuzey bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere, gökyüzünde 'elektrik fırtınası' görüldü. 

Yaşanan doğa olayı bazı vatandaşları korkuttu. Bulutların içinde, ışık gösterilerini andıran görüntü, vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

METEOROLOJİ​'DEN YAĞIŞ UYARISI

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda "Yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına​ ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1697450861805347252

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN

Meteoroloji'nin ardından İstanbul Valiliği de beklenen yağışlar nedeniyle vatandaşları uyardı. Yapılan uyarıda, "Yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un boğaz kesimi ve doğusu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

https://twitter.com/TC_istanbul/status/1697310934253945257

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...