Tgrt Haber

İstanbul'da okullar Perşembe tatil olacak mı, Vali Şahin açıkladı

18 Şubat 2015 11:30
İstanbul'da okullar Perşembe tatil olacak mı, Vali Şahin açıkladı

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul'da yaşanan kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Şahin'in konuşmasından satır başları; Gerekmedikçe özel araçlarla yola çıkmayalım. Kar lastiği ve zinciri olmayan yola çıkmasın. Dün iki büyük tıkanma yaşadık. Ağrı tonajlı vastılarımız zincirli ve tedbirli yola çıksın. Tüm sürücülerimizden dikkatli olmalarını rica ediyorum. OKULLAR YARIN TATİL  OLACAK MI? Vali Şahin, okulların tatiline ilişkin kararın akşam verileceğini söyledi.  Sürücüleri uyaran Şahin, "Emniyet şeridini boş bırakmalarını rica ediyorum. Tüm sürücülerimizden duyarlılık bekliyorum" dedi.

Kadir Topbaş'ın açıklamaları;
Yoğun kar yağışı altındayız. Koordineli çalışma var. 5 bin kişi yol açmak için çalışıyor. Yer yer 60 cm. bulan kar yağışı gerçekleşti. Büyükşehire ait yerlerde yol sorunu yok. Deniz hatlarımzıda bazı yerlerde problem var. Marmaray özellikle önemli hizmet vermektedir.Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmasın. Yoğun bir mücadele var. Yer yer sıkıntılar yaşanabilir. Bu da normal karşılanmalı. İlçe Belediyelerine destek verdik. Kent hayatının normale dönmesi ve sıkıntı yaşanmaması için halkımızdan da destek bekliyoruz. Yurttaşlarımız destek verirse daha iyi başarı elde ederiz.

15 BİN TON TUZLAMA
İSKİ ile ilgili yapılan çalışmalarla su kesintisi yok. İstanbul'da 850 civarında kaza oldu. Bu 30 saatlik bir süreden bahsediliyor, kar yağışında. Valiliğimizde bize destek veriyor ve koordineli çalışıyoruz. Buzlamalar konusunda 15 bin ton atıldı. İETT'de bir sıkıntı yaşamayacak. Barajlarımızda doldu hatta bazılarının kapaklarını açabiliriz bunu da bereket olarak söylenebilinir.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...