Tgrt Haber

İstanbul'da özel araç yasağı var mı? 10 Mart özel araçla trafiğe çıkmak yasak mı? Gözler Valilikte

10 Mart 2022 12:02 - Güncelleme : 10 Mart 2022 13:00
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle özel araç yasağı merak edildi.

İstanbul’da gece başlayan kar yağışı etkisi artırmaya başladı. İstanbul Valiliği kar yağışı için önlemleri duyurdu. Okullar, üniversiteler tatil edilirken kamu çalışanları izinli sayıldı. Sibirya kaynaklı Aybar kar fırtınası tüm Türkiye'de etkisini gösterirken Valilik başta olmak üzere İBB, AFAD ve AKOM ekipleri ulaşımda aksama olmamamsı için çalışıyor. Peki İstanbul’da özel araç yasağı var mı?

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle özel araç yasağı merak edildi.

Meteoroloji uzmanları Karadeniz tarafından giriş yapacak Sibirya etkili Aybar Kar Fırtınası nedeniyle 1987 yılından bu yana en şiddetli kar yağışı olacağını ifade etti. İstanbul’da turuncu alarm verilirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karla mücadele çalışmaları kapsamında AKOM’da gerçeklecek toplantının ardından açıklama yaptı. İmamoğlu ulaşım hakkında alınan önlemleri duyururken kar yağışı nedeniyle sürücüleri uyardı. İşte İstanbul özel araç yasağı hakkında bilmeniz gerekenler... 

İSTANBUL ÖZEL ARAÇ YASAĞI OLACAK MI?

İstanbul’da kar yağışı etkili olmaya başladı. İstanbul Valiliği kar nedeniyle çeşitli önlemler aldı. Okullar ve üniversiteler 14 Mart Pazartesi tarihine kadar tatil edilirken, kamu çalışanları 10 Mart Perşembe idari izinli sayıldı. Tır ve kamyon seferleri kontrollü olarak yapılırken akıllara ''İstanbul’da özel araç yasağı var mı? Özel araçla trafiğe çıkmak yasaklanacak mı?'' sorusu geldi. İstanbul Valiliği özel araç yasağı hakkında resmi bir açıklama yapmadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Twitter hesabından ''Bu süreçte zorunlu olmadıkça hiçbir vatandaşımızın trafiğe çıkmaması, uyarı ve yasaklara riayet etmesi, zaruri olarak çıkılması durumunda ise araçlarda kar lastiği kullanılması zorunludur'' açıklamasını yaptı.

İstanbul'da özel araç yasağı var mı? 10 Mart özel araçla trafiğe çıkmak yasak mı? Gözler Valilikte

Buna göre İstanbul’da özel araç yasağı bulunmuyor. Ocak ayında etkili olan kar yağışında özel araçların trafiğe çıkması belirlenen saatlerde kısıtlanmıştı.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, günlük yaşamı etkilemeye başladı. Valilik balta olmak üzere İBB, AFAD ve AKOM ekipleri tüm gücüyle çalışıyor. Valilik Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı’nda kar yağışı nedeniyle; Jandarma 435 tim, 2 bin 554 personel, 660 araç, emniyet de 219 noktada 373 trafik ve 1917 asayiş ekibinin yanı sıra 5 bin 498 personelle çalışmalarını sürdürecek. ICA (Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Kuzey Çevre Otoyolu) 91 araç, 215 personel, Kuzey Marmara Otoyolu 61 araç ve personelle, AFAD 78 araç ve 207 personelle çalışacağını duyurdu. Peki İstanbul’da kar yağışı ne zaman bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Mart Pazartesi gününe kadar kar yağışının devam edeceğini duyurdu. İşte 5 günlük istanbul hava durumu:

  • 10 Mart Perşembe - En düşük sıcaklık: 0 En yüksek sıcaklık: 4 - Kar yağışlı
  • 11 Mart Cuma - En düşük sıcaklık: -1 En yüksek sıcaklık: 2 - Kar yağışlı
  • 12 Mart Cumartesi - En düşük sıcaklık: -2 En yüksek sıcaklık: 2
  • 13 Mart Pazar - En düşük sıcaklık: -2 En yüksek sıcaklık: 3
  • 14 Mart Pazartesi - En düşük sıcaklık: -1 En yüksek sıcaklık: 5

7 GÜNLÜK İSTANBUL HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN! 

TIR VE KAMYON YASAĞI

İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle İstanbul’a kamyon ve tır girişleri 10 Mart Perşembe saat 04.00 itibariyle durduruldu. Trakya ve Anadolu istikametlerinde İstanbul yönüne seyahat eden tır ve kamyonların girişine izin vermeyeceğini duyuran İstanbul Valiliği kontrollü geçişlerin başladığını ifade etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ''Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde; Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul'a seyahat eden tır ve kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilemektedir'' dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...