Tgrt Haber

Son dakika! İstanbul'da PKK'ya 'deşifre' operasyonu: 9 terörist yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Temmuz 2023 11:13 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 12:04

Son dakika haberi: İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG saflarında yer aldığı belirlenen 9 terörist gözaltına alındı.

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda, örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG​ saflarında yer alan 9 terörist yakalandı. Operasyonlarda dijital materyallerle çeşitli çap ve ebatlarda 72 mermi ele geçirildi.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü​ İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

Terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, haklarında geçmiş yıllarda örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde silahlı faaliyet gösterdiği şeklinde bilgiler elde edilen, bu doğrultuda haklarında ifade/beyan ve örgüt adına faaliyet gösterdiği dönemde çekildiği değerlendirilen fotoğrafları bulunan bazı teröristler tespit edildi.

9 TERÖRİST GÖZALTINDA

Emniyet ekipleri, teröristlerin yakalanması için dün operasyonun düğmesine bastı. Çok sayıda adrese yapılan zincirleme operasyonlarda 9 PYD/YPG üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Bu örgüt mensuplarının saklandıkları yerlerde yapılan aramalarda ise dijital materyaller ve farklı çap ve ebatlarda 72 mermi ele geçirildi. Yakalanan 9 terör örgütü üyesi, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesinde yer alan Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne götürüldü.

PENÇE-KİLİT'TE 9 TERÖRİST ETKİSİZ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu​ bölgesinde 9 teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Gücünü asil milletimizden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyinde terörist temizliğine hız kesmeden devam ediyor. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 9 PKK​'lı terörist, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...