Tgrt Haber

İstanbul'da PKK propagandası yapanlara operasyon

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 May 2023 09:25 - Güncelleme : 24 May 2023 09:33

İstanbul’da sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütü PKK’nın propagandasını yapanlara 10 ilçede operasyon düzenlendi. 13 şüpheliden 10’u düzenlenen operasyonla yakalandı.

Terörle Mücadele ekiplerinin yurt içindeki operasyonları hız kesmeden devam ediyor. İstanbul​ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sosyal medya platformlarında bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasını yapan 13 şüpheli tespit etti.

Örgüt propagandası yapan şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah Bayrampaşa, Bahçelievler, Bağcılar, Esenyurt, Eyüpsultan, Esenler, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sultangazi ve Pendik’te 13 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Baskınlarda haklarında yakalama kararı bulunan 13 örgüt yandaşından 10 gözaltına alındı. 

ÇOK SAYIDA YASAKLI YAYIN ELE GEÇİRİLDİ

Bu şüphelilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda kurusıkı olarak tabir edilen tabanca ve çok sayıda yasaklı yayın ele geçirildi.

3 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan 3 firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...