Tgrt Haber

İstanbul'da PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon: Gözaltılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Ocak 2024 13:55 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 13:55
İstanbul'da PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon: Gözaltılar var

İstanbul'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik 6 ilçede gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri PKK​'lı teröristlere göz açtırmıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri​ ve MİT​'in operasyonlarıyla ağır yara alan bölücü terör örgütü PKK'ya bir darbe de emniyet vurdu. İstanbul​'un 6 ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgütle bağlantısı tespit edilen çok sayıda şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH'ye (Devrimci Gençlik Hareketi) yürütülen soruşturma çerçevesinde ekipler düğmeye bastı.

ÖRGÜT ÜYELERİNE HAYATİ DESTEK!

Bazı şüphelilerin örgüt mensuplarına hayati malzeme gönderdiği, para gönderdiği veya gönderecek olduğu, örgütün kırsal alan yapılanmasına katılım arayışında olan kişilerin illegal yollardan Yunanistan’a geçişlerini organize ettiği ve Yunanistan’dan eylem amacıyla ülkemize gönderilen örgüt mensuplarının sınır geçişlerini organize ettiği tespit edildi.

6 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Örgütle bağlantılı olarak söz konusu faaliyetlerine devam ettiği belirlenen 15 şüpheliye yönelik İstanbul'un Başakşehir, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Pendik ve Sultanbeyli olmak üzere 6 ilçesinde 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyon sonucu 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilere yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...