Tgrt Haber

İstanbul'da sis yüzünden göz gözü görmedi! Solumak tehlike saçıyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Şubat 2024 09:30 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 09:41

İstanbul'da sabah saatlerinde görülen sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı. Solunan havada yükselen azot dioksit sebebiyle hassas olanlar nefes almakta güçlük çekti.

İstanbul​'un yüksek kesimleri sisli havayla güne uyandı. Kartpostallık görüntüler oluşturan sis​, ulaşımda görüş mesafesini düşürdü. Solunum yolları hassas olan kişiler için sisli havanın tehlike oluşturması sebebiyle uzmanlar dikkatli olunması tavsiyesinde bulunuyor.

İstanbul Boğazı ve çevresinde sisli hava etkili olurken köprü üzerinde görüşü azalttı.

İstanbul'da sis yüzünden göz gözü görmedi! Solumak tehlike saçıyor - 1. Resim

İstanbul'un Anadolu Yakası​ ilçelerinden olan Pendik​'in özellikle yüksek kesimleri olmak üzere bazı bölgelerinde sabah saatlerinde sis etkisini gösterdi. İşe veya okuluna gitmek için yollara çıkan vatandaşlar sis manzarası ile karşılaştı. Yollara ve evlerin çatısına düşen sis adeta kartpostallık manzaralar oluşturdu. Sis nedeniyle yollarda görüş mesafesi kısaldı.

İstanbul'da sis yüzünden göz gözü görmedi! Solumak tehlike saçıyor - 2. Resim

SABAH SAATLERİNDE MÜMKÜNSE ÇIKMAYIN

Uzmanlar, sisli havalarda, hava kirliliği de var ise kalp, astım, bronşit, KOAH hastalarının daha dikkatli olması gerektiğini ve bu hastaların mümkün olduğu kadar dışarı çıkmaması gerektiğini belirtiyor. Sabah saatlerinde açık alanda dolaşmak, spor yapmak solunum yolları hassas olanları daha da rahatsız ederek kronik hastalıkları kötüleştirebilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...