Tgrt Haber

İstanbul’da taksilerde yeni dönem: Bahşişi veren taksiyi kapacak

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
08 Ekim 2022 15:30 - Güncelleme : 08 Ekim 2022 16:13
İstanbul’da taksilerde yeni dönem: Bahşişi veren taksiyi kapacak

İstanbulluların taksi bulma sorununa bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da hizmet veren bir taksi uygulamasına ‘bahşişle çağır’ seçeneği eklendi. Müşteri daha yolculuk yapmadan taksiciye bahşişi taahhüt ediyor. Taksiciler, çağırırken bahşiş ödeyeceğini belirten müşterilere öncelik veriyor.

Taksi​ bulmanın zor olduğu İstanbul’da kısa mesafede yolcu almama, mesafeye göre müşteri seçme gibi nedenlerle sık sık gündeme gelen taksi bulma sorununa bir yenisi daha eklendi.

BAHŞİŞ VEREN TAKSİYİ KAPACAK

Bir taksi çağırma uygulaması taksi isteyen müşterilere ‘taksicilere bahşiş seçeneği’ getirdi. Daha önce taksimetreyi açıp gelme seçeneği getirilen uygulamanın yeni hizmetine göre, müşteriler daha hizmeti almadan taksiciye bahşiş vermeyi teklif ediyor. Taksici​ de bahşiş veren yolcuya öncelik veriyor. Uygulamadan taksi çağıranlar 8, 12 ya da 15 lira bahşiş ödeyeceğini taahhüt ediyor.

TAKSİ BULMAK DAHA DA ZORLAŞACAK

Müşteri daha yolculuk yapmadan taksiciye önden bahşiş teklifinin bekleme sürelerini artıracağı, sadece bahşiş veren yolcuların alınacağı gibi nedenlerden dolayı taksi bulmayı daha da zorlaştıracağı düşünülüyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Basar 9 Ekim 2022 12:25

Bagka haberiniz yok isiniz gucunuz taksi trafiktan biryere gidemiyo taksici siz neyin pesindesiniz oglumm

Pandora 8 Ekim 2022 19:05

Hakiyila işini yapmayan taksi ruhsatı iptal edilmeli.

Sonraki Haber Yükleniyor...