Tgrt Haber

İstanbul'da terör operasyonu: 9 şüpheli yakalandı

30 Ekim 2021 10:16
İstanbul'da terör operasyonu: 9 şüpheli yakalandı

Son dakika haberi: İstanbul’da, bölücü terör örgütü PKK/KCK ve örgütün Suriye kolu PYD/YPG’yle bağlantılı kişilere yönelik 11 ilçede düzenlenen operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda hareket geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, ayrılıkçı silahlı terör örgütü PKK/KCK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile irtibatlı kişilerin tespitine yönelik teknik analiz ve risk değerlendirme çalışmaları yapıldı. Söz konusu soruşturma kapsamında dün İstanbul’da 11 ilçede 15 adrese özel harekat timleri ve terör polisince eş zamanlı operasyon düzenlendi.

9 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Baskınlarda, örgütün kontrolündeki Suriye ve Irak kamplarındaki teröristlerle bağlantıları tespit edilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamındaki aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Önceki operasyonlarda yakalanan örgüt üyelerinden ele geçirilen doküman ve dijital materyaller üzerinden yapılan incelemelerde, yakalanan zanlıların geçmiş dönemlerde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgüt saflarındaki teröristlerle irtibatlı oldukları belirlendi. Örgüt üyelerinden elde edilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, söz konusu şüphelilerin, kırsal alanda çekilmiş fotoğrafları ile suç unsuru olabileceği değerlendirilen telefon görüşmelerinin de tespit edildiği aktarıldı.

Operasyon kapsamında ‘Silahlı Terör Örgütü üyeliği’ suçlaması ile gözaltına alınan 9 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Zanlıların polisteki işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.

İstanbul'da terör operasyonu: 9 şüpheli yakalandı

2011 YILINDAN BU YANA 8 BİN 585 YABANCI TERÖRİST SINIR DIŞI EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı, 2011 yılından bu yana sınır içinde ve sınır ötesinde güvenliği sağlamaya yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, 102 farklı uyruktan toplamda 8 bin 585 yabancı terörist savaşçının (YTS) sınır dışı edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığınca PKK/PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerine katılmak üzere ülkelerinden gelen yabancı terörist savaşçıların sınır dışı edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşından günümüze kadar 102 farklı uyruktan toplamda 8 bin 585 yabancı terörist savaşçı sınır dışı edildi. Sınır dışı edilen yabancı terörist savaşçıların uyruk dağılımına bakıldığında AB ülkelerine çok sayıda teröristin geri gönderildiği görülürken, yürütülen çalışmalar kapsamında 2011 yılından bu yana ABD uyruklu 44, AB üyesi ülke uyruklu bin 75 yabancı terörist savaşçı sınır dışı edildi.

Buna göre, 2019 yılında 12 Avrupa Birliği ülkesinden 126, 2020 yılında 8 Avrupa Birliği ülkesinden 95 YTS ülkesine geri gönderilirken, bu yılın on aylık döneminde ise 8 Avrupa Birliği ülkesinden 61 yabancı terörist savaşçı sınır dışı edildi. Son üç yılda ülkesine geri gönderilen yabancı terörist savaşçılardan ilk sekiz uyruk ise (AB üyesi ülke) Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, Finlandiya, İsveç, Romanya, İngiltere oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...