Tgrt Haber

İstanbul'da deniz ulaşımına sis engeli: Bazı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
29 Şubat 2024 07:14 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 09:22

İstanbul'da yoğun sis deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Bazı şehir hatları vapur seferlerinin sis nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

İstanbul​'da gece başlayan sis​ etkisini sabaha kadar arttırarak devam etti. Yoğun sis özellikle yüksek kesimler ve boğaz çevresinde etkili oldu.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan sis sabaha karşı etkisini arttırdı. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Yoğun sis nedeniyle TEM Otoyolu​'nda araçlar kontrollü olarak ilerlerken Çamlıca Cami ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü adeta görünmez oldu. Yoğun sis TEM Otoyolu, Çamlıca Cami ve Kuzguncuk sahilinden görüntülendi.

İstanbul'da deniz ulaşımına sis engeli: Bazı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi - 1. Resim 

VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da yoğun sis deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Bazı şehir hatları ve vapur seferlerinin sis nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamada, Eminönü-Beylerbeyi, Anadolu Hisarı-Eminönü, Sarıyer-Eminönü, Beykoz-Sarıyer, Anadolu Kavağı-Rumeli, Kavağı-Sarıyer, Kanlıca-Küçüksu-Kabataş-Beşiktaş İstinye-Çubuklu (Arabalı Vapur) ve Küçüksu-İstinye Vapur seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

İstanbul'da deniz ulaşımına sis engeli: Bazı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi - 2. Resim

GEMİ TRAFİĞİ ÇİFT YÖNLÜ DURDURULDU

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin çift yönlü durdurulduğu bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği kuzey-güney yönlü olarak 05.30, güney-kuzey yönünde de 05.43 itibarıyla askıya alındı.

Boğaz çevresinde ve Karadeniz girişinde sis yoğunluğu olduğu görüldü.

UÇUŞLARA SİS ENGELİ

Sis nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmekte zorlanan bazı uçaklar havada uzun süre tur attı. Yakıt kritiğine giren bazı uçaklar ise çevredeki havalimanlarına yönlendirildi.

Havalimanından yapılacak kalkışlar da gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor. 

İstanbul'da deniz ulaşımına sis engeli: Bazı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi - 3. Resim

UÇUŞLARIN YÜZDE 10'U İPTAL EDİLMİŞTİ

Sis, havalimanında dün de uçuş trafiğini olumsuz etkilemişti. İniş yapamayan bazı uçaklar İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirilmişti.

Sis nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM), dün aldığı kararla bugün saat 13.00'e kadar uçuşların yüzde 10’unu iptal etmişti.

İstanbul Havalimanı'nda ise herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...