Tgrt Haber

İstanbul'da PKK/YPG operasyonu: 22 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Şubat 2022 09:08 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 11:09
Gözaltı kararı verilen şüphelilerin terör örgütüne militan ve maddi kaynak bulma faaliyeti yürüttükleri tespit edildi.

Son dakika haberi: İstanbul'da terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin büyük bölümünün gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin terör örgütüne militan ve maddi kaynak bulma faaliyeti yürüttükleri tespit edildi.

İstanbul ve Van'da terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik soruşturma kapsamında 22 şüpheli gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturmada, terör örgütü PKK/YPG için faaliyette bulundukları tespit edilen 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

PKK'YA MİLİTAN VE KAYNAK AKTARMA FAALİYETİ

Şüphelilerin yakalanması için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca teknik ve fiziki takip yapıldı. PKK/KCK terör örgütüne yeni katılım sağlamak amacı ile ideolojik örgütleme yapma, esnaf ziyaretinde bulunma ve toplanan paraları illegal yollardan PKK/KCK terör örgütüne aktarma şeklinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 17 şüpheli tespit edildi.

Öte yandan yürütülen soruşturmalar kapsamında YPG ile bağlantısı olan 5 şüpheli tespit edildi. Şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında İstanbul'da ve Van'da gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı verilen 22 şüpheliden 18'i yakalandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...