Tgrt Haber

Bakan Özhaseki İstanbul'daki 'çok riskli' konut sayısını açıkladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Ağustos 2023 13:30 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 13:48
Bakan Özhaseki İstanbul'daki 'çok riskli' konut sayısını açıkladı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 1.5 milyon konutun 'çok riskli' statüde yer aldığını söylerken bu yapıların 600 bininin ilk etapta yıkılacağını açıkladı. Depremden önce önlemlerin hızlıca alınması konusunda gereken adımları attığını söyleyen Özhaseki, "Deprem gelip onları yıkmadan bizler güvenli hale getirebilirsek sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Kayseri​'ye gitti. Şehirde görev yapan gazetecilerin sorularını cevaplayan Özhasakeki, İstanbul​'un kentsel dönüşümü hakkında da bilgi verdi. 

İstanbul'da 1 buçuk milyon bağımsız yapının 'çok riskli' olduğunu bildiren Bakanı Mehmet Özhaseki, "600 bini ilk etapta yıkılacak konutlar olarak önümüzde duruyor" dedi.

Depremden önce önlem alınması gerektiği konusunda hazırlıkların yapıldığı konusunda bilgi veren Bakan Özhaseki, "Deprem​ gelip onları yıkmadan bizler güvenli hale getirebilirsek sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz diye düşünüyorum" diye konuştu. 

"DEPREM GELMEDEN HAZIRLIK YAPMALIYIZ" 

İstanbul'un dünyadaki en büyük deprem riski olan 10 şehirden biri olduğunu kaydeden Bakan Özhaseki, tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini vurgulayarak deprem gelmeden hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki

Özhaseki gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda şunları söyledi: 

"Bir şehri depreme hazırlarsanız bir birim harcıyorsunuz, deprem olmuş hasarları giderelim diye hazırlarsanız 7 misli harcama yapıyorsunuz. O zaman doğrusu; bir an önce deprem gelmeden hazırlık yapmanız. İstanbul'umuz da tüm bilim adamlarının kabulüne göre dünyadaki 10 en büyük deprem riski şehirlerden birisi olarak gözüküyor. Onun içindir ki bizim bir an önce tedbirimizi alıp takdiri Allah'a bırakmamız icap ediyor. Bunu bir an önce yapmamız gerekiyor. Hepimizin bildiği Türkiye'de iki tane ciddi fay kırığı var. Birisi Kuzey Doğu Anadolu Fay Hattı diye geçiyor. 

"İŞLEMLERİ HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVREYE SOKMAMIZ GEREKİYOR"

Karadeniz'e belki 100 kilometre aşağıdan Van civarından başlayıp Marmara Denizi'ne doğru uzanan bir fay hattı. Burada ara ara enerji birikmesi oluyor, belli sürelerle bunlar dışarıya vuruyor ve deprem olarak hepimizin içini yakıyor. Diğeri de Van'dan başlayıp Hatay'a, Akdeniz'e doğru inen bir hat. Buralarda devamlı bir hareketlilik var. Bizim yerimizde durmadan bir an önce tedbirleri alıp kentsel dönüşüm diye tabir ettiğimiz işlemi çok hızlı bir şekilde devreye sokmamız icap ediyor" 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...