Tgrt Haber

İstanbul'daki İsrail protestolarında 1 kişi öldü! Valilik'ten açıklama...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 13:10 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 13:21
İstanbul'daki İsrail protestolarında 1 kişi öldü! Valilik'ten açıklama...

İsrail'i korkunç hastane saldırısı yurdun dört bir yanında protesto edilirken. İstanbul'daki eylemlerde bir kişinin öldüğü ortaya çıktı. 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin Valilik'ten açıklama geldi.

İsrail'in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği insanlık dışı saldırı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 500'den fazla insanı canından ederken, yaşananlara Türk halkından büyük tepki geldi. Yurdun birçok bölgesinde vatandaşlar protesto​ gösterisi düzenleyerek İsrail'in orantısız şiddetine kepki gösterdi. İstanbul'daki gösterilerin adresi İsrail Başkonsolosluğu oldu.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE VE ÖLÜM!

Levent'te bulunan Başkonsolosluk önünde toplanan vatandaşlar İsrail'in korkunç katliamına tepki gösterirken binanın bulunduğu sokağa girmeye çalışanlara polis müdahale etti. Arbedenin yaşandığı olaylarda polis biber gazı​ kullanmak zorunda kaldı. Ancak olaylar sırasında bir vatandaşın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenildi. 

İstanbul Valiliği, protestolara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada özetle şu  ifadelere yer verildi:

"SOPA, MEŞALE VE HAVAİ FİŞEKLİ SALDIRI"

"Çarşamba günü, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlarımızdan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur.

Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Ayrıca polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alınmıştır.

ÖLEN VATANDAŞIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır.

SALDIRIYA "TERÖR" BENZETMESİ

Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı -terör saldırılarını andıran – bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...