Tgrt Haber

İstanbulkart'ta yetersiz bakiye sorununa 'eksi bakiye' çözümü

11 Eylül 2021 16:58
İstanbulkart'ta yetersiz bakiye sorununa 'eksi bakiye' çözümü

İstanbullu vatandaşların toplu ulaşımda kullandıkları İstanbulkart için yeni bir dönem başlıyor. 'Yetersiz Bakiye' projesi kapsamında, yeterli bakiyesi bulunmayan vatandaşlara eksi kredi kullanma hakkı verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2022 yılında bütçeye sunulması planlanan 27 projeyi duyurduğu konuşmasında, 'Yetersiz Bakiye' projesinin detaylarını da paylaştı. Toplu ulaşım araçlarını kullanmak için İstanbulkart'ında yeterli parası olmayan vatandaşların ulaşımının aksamaması için tasarlanan projede, kullancıılara eksikredi kullanma hakkı verilecek.

7 Ağustos tarihinde kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Yetersiz Bakiye projesinin ilk sinyallerini veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Ağustos'a kadar İstanbulluların butcesenin.istanbul adresine 4 bin 873 proje gönderdiğini belirterek kente değer katacak fikirleri kendileriyle paylaştığını, bunlardan yasal ve uygun görülen 191 tanesinin oylamaya açıldığını kaydetti.

İstanbulkart'ta yetersiz bakiye sorununa 'eksi bakiye' çözümü

EKSİ BAKİYE İLE ULAŞIM AKSAMAYACAK

21 - 29 Ağustos tarihlerinde yapılan oylamada 147 bin 837 oy kullanıldığını da ifade eden İmamoğlu, bu projelerden en çok rağbet görenlerden bir tanesinin 'Yetersiz Bakiye' olduğunu ifade etti.

Yetersiz Bakiye projesi kapsamında, İstanbulkart'ında yeterli miktarda para olmayan kişiler, eksi bakiye ile yolculuğuna devam edebilecek. İlk yüklemede, önceden kullanılan miktarın bakiyeden düşüleceği projenin onaylanması halinde 2022 yılının başlarında hayata geçmesi bekleniyor. 

İstanbulkart'ta yetersiz bakiye sorununa 'eksi bakiye' çözümü

QR KODLA BAKİYE YÜKLEME

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbullular için başlatılan QR Kod ile otobüse binme dönemini de geçtiğimiz senenin sonunda duyurmuş, bu sayede İstanbulkart uygulaması ile QR kod kullanılarak otobüslere binileceğini açıklamıştı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...