Tgrt Haber

Son dakika: İstanbulluları uyandıran yağış! Gök gürültüsü ve sağanak çok kuvvetli etkili oldu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Nisan 2023 05:56 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 06:07

Son dakika haberi: İstanbul'da gece saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları uyandırdı. Gök gürültüsü ve şimşeklerin de eşlik ettiği yağışlar zor anlar yaşatırken sabahın erken saatlerinde yağışlar şiddetini azalttı. Geceden kameralara yansıyan görüntüler objektiflere de yansıdı.

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber ajansının aktardığı bilgiye göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıda bulunduğu İstanbul​'da gece saatlerinde yağış​ aniden bastırdı. Gök gürültüsü ve şimşeklerin de eşlik ettiği yağış hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul'un farklı noktalarında etkili olan yağış şiddetini bir anda arttırdı. Sağanak yağış sonrası yollarda kısa sürede su birikintisi yaşandı. Yağmur yağışı objektiflere de saniye saniye yansıdı. 

YAĞIŞLAR NE KADAR DAHA SÜRECEK?

Uzmanlar yayınladığı rapor ile yağışların bugün ve yarın da etkili olacağını belirtti. Bugün özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz'de yağışların gök gürültülü şeklinde olacağını belirten uzmanlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da uyarıda bulundu. Ayrıca yağışlar ile birlikte sıcaklıkların bir süre düşmesinin beklediği kaydedilirken rüzgarın da orta kuvvette kısa süüreli şekilde olacağı kaydedildi. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, (Sivas hariç) İç Anadolu, Güney Doğu Anadolu'nun doğusu, ile Kars, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, beklenen yağışların Marmara ve Ege Bölgelerinin batısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Son dakika: İstanbulluları uyandıran yağış! Gök gürültüsü ve sağanak çok kuvvetli etkili oldu

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...