Tgrt Haber

İstanbulluların korkusu belli oldu! Son ankette dikkat çeken sonuç 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2023 11:20 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 11:40
İstanbulluların korkusu belli oldu! Son ankette dikkat çeken sonuç 

Olası Marmara depremi düşüncesiyle yatıp kalkan İstanbullunun en büyük korkusu belli oldu. Yapılan son ankette depremden yoksulluğa, işsizlikten mülteci sorununa kadar sorunların sıralandığı ankette İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tercihini yaptı. 

ORC Araştırma Şirketi, 1-14 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da 2950 katılımcı ile yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Ankette katılımcılara, "Toplumsal yaşamla ilgili en büyük endişeniz/korkunuz nedir?" sorunu yöneltti. Şıklara 'yoksulluk​, deprem​, milli güvenlik problemleri, mülteci​, işsizlik ve diğer' seçenekleri eklendi. 

"Sosyal yardıma ihtiyaç duyuyor musunuz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 39,2'si "Evet", yüzde 60,8'i "Hayır" cevabını verdi. 

İstanbulluların korkusu belli oldu! Son ankette dikkat çeken sonuç 

2021 yılında yapılan araştırmada aynı soruya "Evet" cevabını verenlerin oranının yüzde 24,7, 2022'de ise yüzde 29 olduğu belirtildi. 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...