Tgrt Haber

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: Gözaltılar var

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Kasım 2023 10:21 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 10:58

Mersin'deki DEAŞ operasyonunun ardından İstanbul’da da terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan operasyonda 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul​'da terör örgütü DEAŞ​'a yönelik operasyonda örgüt ideolojisi doğrultusunda eğitim verdikleri iddiasıyla 10 şüpheli​ yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü​ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, çatışma bölgeleri ile bağlantılı olarak İstanbul’da faaliyet yürüten yabancı uyruklu şahıslara operasyon düzenlendi. 

Bu çerçevede İstanbul'da 9 ilçede 15 adrese yapılan eş zamanlı baskında 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda  çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konulurken, haklarında sınır dışı kararı bulunan 7 kişi de yakalandı. Gözaltına alınan 7 kişi İl Göç İdaresine teslim edilirken, örgüt bağlantılı 10 şüpheli ise sorgulanmak üzere TEM Şubeye getirildi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE OPERASYON DEVAM EDİYOR

Mersin'de de dün sabah saatlerinde silahlı terör örgütü DEAŞ, DHKP-C ve THKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslardan O.D.'nin 2013 yılındaki Reyhanlı saldırısının planlayıcısıyla bağlantılı olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...