Tgrt Haber

İstanbul'un deprem raporu yayımlandı! Korkunç tablo ortaya çıktı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
17 Ağustos 2024 18:17 - Güncelleme : 17 Ağustos 2024 18:22
İstanbul'un deprem raporu yayımlandı! Korkunç tablo ortaya çıktı 

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) binlerce cana mal olan Marmara depreminin 25. yıl dönümünde olası İstanbul depreminin raporunu yayımladı. Raporun detaylarında İstanbul'da beklenen 7.5 büyüklüğündeki depremin megakente bırakacağı hasar belirtildi. İşte o korkunç tablo... 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Marmara depreminin 25. yılında dikkat çeken bir araştırmayı kamuoyuna sundu. İstanbul'da olması beklenen deprem senaryosu üzerinde durulan raporda 7.5 büyüklüğündeki sarsıntının ortaya çıkaracağı senaryo hesaplandı. 

İstanbul'un deprem raporu yayımlandı! Korkunç tablo ortaya çıktı  - 1. Resim

İSTANBUL'DA YAPILARIN NE KADARI RİSK ALTINDA? 

İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada, İstanbul'da meydana gelebilecek 7.5 şiddetindeki depremde yapıların yüzde 20'i ağır hasar alacak. 6.8 milyon konutun yaklaşık 1.3 milyonunun riskli olduğunu belirten Gökçe, alınması gereken önlemleri sıraladı.

İstanbul'un deprem raporu yayımlandı! Korkunç tablo ortaya çıktı  - 2. Resim

"YAPI STOĞUMUZ YENİLENMELİ"

X hesabından paylaşım yapan Gökçe, "Yapılması gereken bütüncül bir bakış ile kentlerimizin topyekün afet ve deprem seferberliğinde ele alınarak rant ve yetki odaklı düzenlemeler yerine, kamucu bir bakış açısıyla en dezavantajlı bölge ve en ihtiyaç sahibi kesimlerden başlanarak kentlerimiz ve yapı stoğumuzu yenilemek olmalıdır." dedi. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...