Tgrt Haber

İstanbul'un ulaşım sorununa 'nitelikli taksi' çözümü: 1803 araç trafiğe çıkacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
01 Temmuz 2023 19:55 - Güncelleme : 01 Temmuz 2023 20:01
İstanbul'un ulaşım sorununa 'nitelikli taksi' çözümü: 1803 araç trafiğe çıkacak 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul'da bitmek bilmeyen taksi sorunu ile ilgili yeni bir projeyi hayata geçireceklerinin sinyalini verdi. Gökce, 1803 tane özel nitelikli taksinin yaz aylarının sonunda İstanbul trafiğine katılacağını söyledi. 

İstanbul​ Büyükşehir Belediyesi​ (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul'daki taksi​ sorununa ilişkin olarak İBB'nin projesi hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı.

Gökce, dünyanın en büyük 10 şehri ile kıyaslandığı zaman İstanbul'un en kötü durumda olan şehir olduğunun altını çizdi.

FARKLI ÖDEME SİSTEMLERİ OLACAK 

Gökce şoförleri özel eğitim sonucu belge alabilen taksilerin yaz ayları sonunda yollarda olacağını kaydetti. 8 kişilik araçlar, cep telefonu uygulamalarından da çağrılabilecek ve kredi kartı, İstanbulkart ile farklı ödeme sistemlerine entegre olacak. 

Konu ile ilgili detaylı bilgi veren Buğra Gökce, şunları kaydetti:

"Bugün İstanbul'da 18.773 taksi vatandaşlarımıza ve misafirlerimize hizmet veriyor. New York, Londra, Paris, Moskova, Berlin'in içinde olduğu 10 önemli şehre baktık. Taksi başına düşen kişi sayısı açısından en kötü durumda olan şehir İstanbul.

Sisteme kattığımız 'Engelsiz ve Aile Taksisi Konseptli' özel araçlarımız yollara çıktı. İşlevsiz kalmış, trafiğe yük oluşturan ve esnafına para da kazandırmayan minibüs hatlarından dönüşen özel nitelikli 1803 yeni taksi ile sisteme taze bir kan getirdik. 

"YAZ SONUNDA YOLLARDA"

8 kişilik, cep telefonu uygulamalarından da çağrılabilen, kredi kartı ve İstanbulkart ile farklı ödeme sistemlerine entegre, şoför ve yolcu güvenliği üst seviyede ve şoförleri özel eğitim sonucu belge alabilen taksilerimizin tamamı yaz sonunda yollarda olacak.

Yeni taksilerimiz ile yetersiz taksi sayısına bir can suyu verirken kalite ve hizmet düzeyini yükselten yeni bir modeli de halkımıza sunmuş olduk. Güvenli, nitelikli, çağa uygun taksilerimizden hem vatandaşlarımız mutlu, hem de esnafımız memnun."

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...