Tgrt Haber

İşte süper zenginlerin uçakları

10 Ekim 2016 16:47
İşte süper zenginlerin uçakları

Süper zenginlerin muhteşem panoramik manzaralı, kral yatakları, mobilyaları ve zarif bir yatak odasına sahip uçakları... Bu beş yıldızlı bir otel olabilir, ama bu aslında yakında açılacak Airbus A330 VIP kabinli, uçan saray.

Muhteşem panoramik manzaralı, kral yatakları ve mobilyaları, zarif bir yatak odasına sahip uçaklar. Bu beş yıldızlı bir otel olabilir, ama bu aslında yakında açılacak Airbus A330 VIP kabinli, uçan saray. Lüks uçak kabin tasarımına gelince, İsviçreli bir firma tarafından yapılıyor. Lüks jetlere son birkaç yıldır taleplerde artış var. Dünya çapında da milyarder ve multimilyonerler sayısında da bir artış gördük. Bu pazara hitap etmek amacıyla büyük uçak üreticilerinin en çok satan uçaklarının kurumsal sürümlerini geliştirdik. Avrupa Airbus Corporate Jet'in rakibi  Boeing Boeing Business Jet ailesi de bulunuyor.

Lüks jetlerin ürün yelpazelerinde en popüler olanlar Airbus A320 ve Boeing 737.
Aynı zamanda Boeing 747, Airbus A340 ya da yeni Boeing 787 ve Airbus A350 gibi büyük modelleri, sipariş edilen popüler jetler arasında. Airbus ve Boeing gibi şirketlerin VIP müşterilere hitap etmek amacıyla ayrı bir ekip bulunduruyorlar. Mesela bir müşteri kendi uçak dekoruyla ilgili şu ya da bu ayrıntıyı görüşmek üzere gecenin ortasında seni arayabiliyor.

Airbus Corporate Jet'lerini üreten Comlux şirketinin  CEO'su Richard Gaona, anlatıyor.

“Dünya çapında uçan yaklaşık 300 dönüştürülen VIP yapılandırılmış uçaklar var. Bazılarını devlet başkanları uçmak için bunları kullanıyor. Başkanların kullandığı jetlerin en ünlüsü
Air Force One. Ancak bazı ülkelerin de kendi başkanlık uçağı var.
Ultra zengin bireyler de özel havacılık şirketleri için bir pazar.

Gaona, “Bu büyük jetleri bazı insanlar yalnız iş gezileri için daha küçük bir uçağı sahip olabiliyor, fakat satın almak yerine aile ile uçarken daha büyük bir uçak kiralayabiliyorlar. 

NE PAHASINA OLURSA OLSUN PERFORMANS

Ticari uçakları ile gövde özelliğine bakılmasına rağmen çok büyük jetler için pazar tamamen farklı düşüncelerden oluşuyor.  Comlux şirketinin yaptığı donanımlı A330 jetleri, 60 kişiye kadar taşıma ve yakıt ikmali yapmadan 17 saat boyunca havada kalmak özelliğine sahip. 
Örneğin Devlet başkanları, uzun yol boyunca durdurmak zorunda olmadan uzak ülkelere seyahat etmek isteyebiliyorlar.

SARAY İÇ MEKANLAR

Jet alıcıları için teknik performans etkileyici olsa da, insanların çoğunluğu için herhangi bir VIP uçak en göz alıcı özelliği iç kabin kısmıdır. 
Standart bir tasarıma sahip jetin (yani bir Airbus ACJ319) katalog fiyatı 87.000.000 $.

Nihai sonuç güvenlik düzenlemelerine uygun, uçağın yapısal gereksinimleri ve göze hoş gelen tasarımlar yapılıyor. Genellikle çok zorlu müşterilerin istekleri doğrultusunda değil de aynı zamanda uyumlu olması önemli.
Yeni nesil uçakların tanıtımı, sanayiye karmaşıklık yeni seviyelere getirdi. Bu uçaklar, geleneksel metal yapıların daha hafif olması da dahil olmak üzere bir çok avantajı var.
 Ancak bu yenilikçi malzemelerin eşsiz özellikleri ile başa çıkmak için yeni prosedürler geliştiren tasarımcılar, mühendisler, üreticiler ve anahtar teslimi yöneticileri için dik bir öğrenme eğrisi mevcut.

ZEVK MESELESİ

Ama özel jet kalabalık belirli bir stil tercih etmez. Yapılacak tasarımlar uçağın satış değerini korumaya yardımcı olmalı. Zengin uçak sahipleri beklediğinizin aksine aslında nispeten nötr renkler ve dekor tercih ediyorlar.
Müşterilerimizin çoğu gerçekten ilginçlik aramıyor. Bunlar son derece meşgul insanlar ve hareket halindeyken onların yaşam tarzlarına uygun tasarımlar istiyorlar. Uçaklarımızın çoğunun ev / ofis kullanımı var.
Bu uçaklar genellikle masif ahşap, ağırlıktan tasarruf için daha hafif malzemelerden yapılır, ince bir tahta tabakasıyla kaplanır. Müşteriniz ayrıca bazı fantezi özellikler ekleyebiliyor. Örneğin, eğlence sistemleri ve hızlı uydu internet bağlantısı özelliğine sahip olabiliyor.
Richard Gaona, şirketi Comlux'un yolcularına yolculuğu daha keyifli hale getirdiğini açıklıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...