Tgrt Haber

İşte Türk bayrağını indiren sanığa istenen ceza

02 Aralık 2014 13:53
İşte Türk bayrağını indiren sanığa istenen ceza

Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nın nizamiyesindeki direğe tırmanıp Türk bayrağını indirdiği gerekçesiyle tutuklanan Ömer Mutlu, hakkındaki 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 7 Haziran günü PKK'nın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ile Baki Akdemir öldü. Ölenlerden Ramazan Baran, 8 Haziran günü büyük bir gösteriye dönüşen cenaze töreniyle Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenazeye katılanlar, adı daha sonra Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı olarak değiştirilen 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nı taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de tali nizamiyesinde bayrak direğine tırmanıp asılı olan Türk bayrağını indirdi. Diyarbakır'da özel ekip oluşturularak yapılan çalışmada bayrağı indiren 26 yaşındaki Ömer Mutlu, Lice İlçesi'nde geçen Ağustos ayında yakalandı. Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 10 Ağustos günü tutuklanıp, D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konulan Ömer Mutlu ile ilgili soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Ömer Mutlu hakkında Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, sanık Mutlu için '2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, askeri yasak bölgelere girme, devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada olayla ilgili diğer şüpheliler için yürütülen soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...