Tgrt Haber

Son dakika: Patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi yaya trafiğine açıldı, banklar kaldırıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Kasım 2022 06:56 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 09:57

İstanbul Beyoğlu’nda dün meydana gelen terör saldırısı sonrasında kapatılan İstiklal Caddesi yeniden yaya trafiğine açıldı. Gece boyunca polislerin nöbet tuttuğu caddede ayrıca bulunan banklar kaldırıldı.

İstanbulBeyoğlu​ dün 16.20 sıralarında büyük bir patlama​ ile sarsıldı. İstiklal Caddesi’ndeki hain bombalı saldırısonucunda 6 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 81 kişi yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Saldırı sonrasında bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı ve cadde yaya trafiğine kapatıldı.

Gece saatlerinde bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  bombayı bırakan kişinin polis ekipleri tarafından yakalandığını duyurdu. Terör örgütü PKK/PYD tarafından saldırının gerçekleştirilebileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyleyen Bakan Soylu ayrıca misli ile cevap verileceğini ifade etti.

İSTİKLAL CADDESİ​ YAYA TRAFİĞİNE AÇILDI

Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından İstiklal Caddesi yeniden yaya trafiğine açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin temizlik çalışmalarının ardından İstiklal Caddesi yeniden yayaların kullanımına açıldı.

BANKLAR KALDIRILDI

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin nöbet tuttuğu İstiklal Caddesi'nde bulunan banklar Beyoğlu Belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

Son dakika: Patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi yaya trafiğine açıldı, banklar kaldırıldı

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1591958992753917953

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Taksim'deki hain saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıkladı. İstiklal Caddesindeki patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri şu şekilde: Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara


Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yağız14 Kasım 2022 19:20

Görmek istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...