Tgrt Haber

İstiklal Caddesi'nde yeni uygulama: Valilik kararıyla yasaklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Kasım 2022 14:51 - Güncelleme : 26 Kasım 2022 15:09

2 hafta önce terör saldırısıyla sarsılan İstiklal Caddesi'ndeki güvenlik önlemleri artırılıyor. İstanbul Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda birtakım yeni yasaklar hayata geçirildi.

İstanbulİstiklal Caddesi​'nde düzenlenen bombalı terör eyleminin ardından bölgedeki tezgahlarda düzenlemeye gidildi. Saldırı sonrası harekete geçen İstanbul Valiliği​, 'Genel Emir' yayınlayıp alınan yasakları şöyle duyurmuştu:

"İstiklal Caddesi'nde herhangi bir amaçla cadde üzerindeki işletmeler tarafından caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela ve benzeri konulmasına, stant kurulmasına, sergi açılmasına, seyyar satış yapılması ve satış tezgahı konulmasına, sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, toplu veya bireysel sokak müzisyenliği ve performans gösterileri yapılmasına, hanutçuluk faaliyetlerine ve benzerlerine kesinlikle izin verilmeyecektir."

SOKAK MÜZİSYENLERİNE KAPATILDI, TEZGAHLAR KALDIRILDI

Bu kararın ardından Taksim İstiklal Caddesi'nde birçok güvenlik önlemi alındı. Daha önce sokak müzisyenlerine ve performans sanatçılarına kapatılan caddede, alınan güvenlik önlemlerinden biri de simit ve kestane gibi tezgahların yerlerinin düzenlenmesi oldu. Alınan yeni kararla beraber simit ve kestane tezgahları bulundukları yerlerinden kaldırılarak ara sokaklara çekildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...