Tgrt Haber

Son dakika! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında erteleme

09 May 2023 18:27 - Güncelleme : 09 May 2023 20:06
Son dakika! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında erteleme

Son dakika haberi: İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı duruşma 17 Temmuz tarihine ertelendi. Ayrıca, kuvvetli suç şüphesi, kaçma şüphesinin bulunması nedenlerle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

İstanbul​'un Beyoğlu​ ilçesinde İstiklal Caddesi​'nde bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombalı düzeneği de bırakan Ahlam Albashır'ın da yer aldığı 36 zanlının yargılandığı duruşma, ertelendi. 

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombacı saldırgan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı duruşma, 17 Temmuz'a ertelendi. Ayrıca, kuvvetli suç şüphesi, kaçma şüphesinin bulunması nedenlerle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

ALBASHIR, SAVUNMASINI SONRAKİ CELSE YAPACAK

Mahkeme başkanı hazırlanan iddianamenin Arapça çevirisinin sanıklara tebliğ edilmediğini belirti. Bu nedenle başkan, sanık Ahlam Albashır savunmasını iddianame eline ulaştıktan sonra yapabileceğini tercüman aracılığıyla söyledi. Albashır savunmasını bir sonraki celse yapmak istediğini belirterek savunma yapmadı. Mahkeme başkanı diğer sanıkların savunmalarını almaya devam etti. Bazı sanıklarda iddianameyi okuduktan sonra savunma yapmak istediklerini belirttiler. Diğer sanıklarda üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

"OLAYDAN SONRA DÜŞÜK YAPTIM"

Duruşmada savunma yapan Esenler'deki tekstil atölyesinin sahibi Fatma Berkel, Ahlam Albashır'ın bir süre kendileriyle kaldığını, geceleri uyumadığını, gündüz uyuduğunu söyledi. Olay sırasında hamile olduğunu, söyleyen Berkel, "Olaydan sonra düşük yaptım. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimiz Ahlam ve eşinin kurbanlarıyız" dedi.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...