Tgrt Haber

İstiklal Caddesi'ndeki kanlı eylemi gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu: Ahlam Albashır!

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2022 11:16 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 17:33
İstiklal Caddesi'ndeki kanlı eylemi gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu: Ahlam Albashır!

Son dakika haberi: İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi'ndeki kanlı eylemi gerçekleştiren teröristin kimliğini açıkladı. Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli teröristin Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla girdiği ortaya çıktı. Bombacı sorgudaki ifadesinde PKK/PYD tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini açıkladı.

İstanbul​ Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde meydana  hain saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Hain saldırı sonrası polis ekipleri harekete geçti. Bir dizi güvenlik görüntüsü incelemesi ve adım adım takip sonrasında kadın terörist yakalandı. Saldırganın Suriye​ uyruklu  Ahlam Albashır isimli kadın olduğu  öğrenildi. Ülkemize Afrin'den giren hain terörirstin yakalanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. 

AFRİN'DEN KAÇAK YOLLARLA GELDİ

EGM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelenmiştir. Şahsın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edilmiş, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlenmiştir.

Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir.

Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir.

Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir.

Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1592056077155291137

TNT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarındaki incelemede, Beyoğlu'ndaki saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu tespit edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul İstiklal Caddesi’nde, 13.11.2022 tarihinde meydana gelen terör eylemi ile ilgili olay yerinden, teröristin olay yetine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde, saldırıda kullanılan patlayıcının, yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir."

https://twitter.com/EmniyetGM/status/1592078654431170560

BAKAN SOYLU: YAKALAMASAYDIK YUNANİSTAN’A KAÇIRACAKLARDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi​'nde dün gerçekleştirilen terör saldırısının olduğu bölgeye geldi.

Teröristin yakalandığı operasyona ilişkin bilgiler paylaşan Bakan Soylu,  "Bize verilen mesajı aldık. ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz. Biz kimseye düşmanlık yapmıyoruz. Teröristi yakalamasaydık, bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1592073071812579328

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...