Tgrt Haber

İstinat duvarı çöktü, yürekler ağza geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Ekim 2022 16:27 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 16:50
İstinat duvarı çöktü, yürekler ağza geldi

Zonguldak'ta bir sitenin istinat duvarı çöktü. Çöken istinat duvarının, alt tarafta bulunan binaya çarpmasıyla yürekler ağza geldi. Duvarın kalan kısmının çökme tehlikesinin devam etmesi nedeniyle 20 dairelik bina hemen boşaltıldı.

Zonguldak’ın Alaplı​ ilçesinde kanalizasyon çalışması sırasında bir binanın istinat duvarı çöktü. Büyük bir gürültüyle yıkılan istinat duvarı, alt tarafta bulunan binaya çarptı.

Olay sonrası çevredeki vatandaşlar hemen durumu ekiplere haber verdi. İhbar sonrası bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Olay yerine gelen AFAD​ ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından çökmenin risk oluşturması nedeniyle bina sakinlerinin tahliyesine karar verdi.

İstinat duvarı çöktü, yürekler ağza geldi

BİNA ETRAFINA GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKİLDİ

Tahliye çalışmalarının ardından polis de bina etrafında güvenlik şeridi çekerek tedbir aldı. Bazı bina sakinleri akrabalarının yanına yerleşirken bazıları belediyenin kendilerine kalacak bir yer tahsis etmesini bekliyor.

İstinat duvarı çöktü, yürekler ağza geldi

"BÜYÜK BİR SES DUYDUK"

Binalardan tahliye edilen bir kişi, "Zemin altından gelen büyük bir ses duyduk. Herkes balkonlara çıktı. Balkona çıktığımda herkes sokakta ve duvarın çöktüğünü gördüm. Daha sonra itfaiyeden ekipler geldi. Bizi uyardılar, biz de binaları tahliye ettik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...